Keukenblad

Een keukenblad bepaalt het uitzicht van je keuken. Maar een keukenblad is meteen ook je belangrijkste werkblad.

Een keukenblad bepaalt het uitzicht van je keuken. Maar een keukenblad is meteen ook je belangrijkste werkblad, waar je niet alleen moet kunnen snijden of wassen, maar ook omgaat met hoge temperatuurverschillen en bijtende stoffen.

Daarom is het erg belangrijk dat je aandacht besteed aan de verschillende mogelijke materialen en hun kenmerken.

Verschillende materialen, verschillende eigenschappen

De meeste keukenbladen zijn gemaakt uit graniet, kwartscomposiet of arduin (Belgische blauwe steen).

Het voordeel van graniet en kwartscomposiet is dat ze slijtvast en zuurbestendig zijn. Als ze behandeld zijn met een impregneermiddel, behouden deze materialen bovendien hun nieuw uitzicht en absorberen ze geen vloeistoffen. Composiet bestaat dan weer in effen kleuren, die niet voorkomen bij graniet.

 

Persoonlijk advies

Peeters-Janssen Natuursteen beschikt over een groot aanbod aan materialen. Wil je liever een natuurlijk materiaal, staat glanzend bovenaan je lijstje of vind je hygiëne het belangrijkste? Elke steensoort heeft andere kenmerken.

Je kan steeds een kijkje komen nemen in onze toonzaal.