Composiet

Quartz-composiet is een samengestelde steen (steengranulaat gebonden met hars) die een sterk en onderhoudsvriendelijk materiaal vormt

Composiet is een samenstelling van kwartsgranulaten, kleurpigmenten en harsen. Deze grondstoffen worden gemengd, in een mal gegoten, onder hoge druk samengeperst, vacuüm getrokken en uitgehard in een oven. Daarna wordt het oppervlak behandeld tot de gewenste afwerking . Het resultaat is een gesteente met een natuurlijke uitstraling dat bijzonder duurzaam is. Vergeleken met natuursteen heeft composietsteen dankzij de samenstelling en het fabricageproces een aantal interessante eigenschappen:

  • hoge krasbestendigheid;
  • kleurvast;
  • corrosiebestendig;
  • vloeistofdicht;
  • hoge mechanische weerstand.

Veelzijdig materiaal

Omdat composiet een gesteente is dat door de mens gemaakt wordt, zijn er veel kleuren en patronen mogelijk (die zelfs niet in de natuur voorkomen). Dit in combinatie met de verschillende afwerkingsmogelijkheden en de unieke eigenschappen maken dat deze ‘engineered stone’ veelzijdig ingezet kan worden in de meest uiteenlopende interieurtoepassingen. Denk maar aan keuken- of tafelbladen, achterwanden, wastafels, vensterbanken, schouwbekleding of zelfs composiettegels.

Opgepast met temperatuurverschillen

Een nadeel van composiet is dat het niet zo goed bestand is tegen grote temperatuurverschillen. Zo kan een hete pot een verkleuring veroorzaken.

Enkele realisaties