Arduin

De Belgische arduin bestaat in verschillende grijstinten en is de meest kwalitatieve blauwe steen ter wereld.

Belgische blauwe is een natuursteen die modern en tijdloos oogt en past in elk interieur. Dankzij het volledig vorstbestendige kenmerk van de steen, kan je arduin ook perfect buiten gebruiken.

Bewerking

Je kan blauwe steen op verschillende manier bewerken en afwerken, zodat het een ideaal materiaal is voor je vloer met vloerverwarming, trap, dorpels, vensterbanken en zelfs deuromlijstingen, terras of badkamerwanden.

Maatwerk

Peeters-Janssen Natuursteen werkt voor maatwerk in het eigen atelier enkel met Belgische hardsteen, afkomstig uit de mooiste groeve in Henegouwen: Carrières du Hainaut. Om kwaliteitsredenen werken we niet met Chinese of andere hardsteen. Je kan bij ons wel terecht voor tegels in deze andere hardstenen.

mogelijkheden

  • Je kan kiezen uit verschillende kleuren arduin (door een andere afwerking) zoals grijs geschuurd (korrel 60), licht verzoet (korrel 220) of donker verzoet (korrel 300).
  • Dorpels, vensterbanken en dekstenen hebben standaard een dikte van 5 cm. Ze zijn recht afgewerkt en grijs geschuurd. Natuurlijk kunnen we op jouw vraag de dorpel schuin laten aflopen, een watergleuf aan de onderzijde maken of zelfs een massieve opkant (waterkering) voorzien. De mogelijkheden zijn eindeloos. We bekijken graag met jou welke kleur en afwerking aan jouw wensen voldoet.

Enkele realisaties